Polévka z ovarového vývaru s černými fazolemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazole černé
  • 500 g Ovarové ramínko vařené
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 plátek Prosciutto sušené
  • 1 polévková lžíce Tabasco
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 829 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1868.1 mg
  • Vláknina 38564.2 mg
  • Vitamín A 38564.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Černé fazole namáčíme ve vodě nejlépe přes noc. Musíme tedy počítat s tím, že polévku budeme vařit až druhý den, kdy vodu z fazolí slijeme a necháme je v sítu okapat.

  • 2

    Do velkého hrnce dáme 2 litry vody a fazole v něm povaříme zprudka 2 minuty. Poté oheň stáhneme a fazole vaříme na velmi mírném ohni přibližně 2 hodiny.

  • 3

    Ovarové koleno omyjeme. Přidáme ho do hrnce k fazolím a spolu vaříme ještě dalších 50-60 minut.

  • 4

    Červenou feferonku rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme nadrobno.

  • 5

    Po době vaření vyndáme koleno z hrnce a necháme trochu zchladnout. Okrájíme maso od kosti. Maso a feferonku dáme zpět do hrnce s fazolovou polévkou. Nyní ji ochutíme tabascem, solí a pepřem.

  • 6

    Sušenou šunku překrojíme napůl a srolujeme do malých ruliček.

  • 7

    Hotovou velmi hustou polévku nalijeme do talířů a ozdobíme šunkovými ruličkami.

Komentáře k receptu