Vepřová kýta po vídeňsku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 106 g
- Sodík 315 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 83.8 mg
- Draslík 1358.1 mg
- Vláknina 19705.8 mg
- Vitamín A 19705.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kousky, zalijeme vodou, přidáme koření, sůl a přivedeme k varu. Potom k zelenině přidáme omytou kýtu a vše dusíme doměkka na mírném ohni. 
- 
                                2Omytá, na plátky nakrájená rajčata zalijeme vínem, osolíme a dusíme. Po chvíli je prolisujeme a odpaříme na hustotu kaše. 
- 
                                3Měkkou kýtu nakrájíme na porce a podáváme s rajčatovou kaší a vařenými těstovinami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        