Vepřová kýta po řecku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 29 g
- Sodík 422 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 114.2 mg
- Draslík 1829.5 mg
- Vláknina 53968.8 mg
- Vitamín A 53968.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytou vepřovou kýtu osolíme, vložíme do kastrolu a podlijeme vodou. Přidáme celý pepř, bobkový list, oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a kousek citronové kůry. 
- 
                                2Maso pečeme ve vyhřáté troubě za občasného přelévání šťávou. Podle potřeby podléváme horkou vodou. 
- 
                                3Měkké maso nakrájíme na porce, přelijeme šťávou, do které jsme přilili červené víno a posypeme nastrouhaným sýrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        