Vepřové medailonky Val Capriasa
Suroviny
- 200 g Listové těsto
 - 250 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 200 g Hříbky čerstvé
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Rajčata
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 1 dl Víno bílé
 - 1 kg Vepřová kýta
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1133 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 78 g
 - Sodík 164 mg
 - Bílkoviny 73 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 313.6 mg
 - Draslík 1192.6 mg
 - Vláknina 3515 mg
 - Vitamín A 3515 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 59.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kýtu nakrájíme na medailonky, naklepeme, z obou stran zprudka orestujeme na pánvi s tukem, a poté naskládáme do zapékací misky. Zbývající tuk slijeme a na pánev nalijeme bílé víno, které chvíli povaříme. Přilijeme smetanu, okořeníme solí, pepřem a mletou sladkou paprikou a touto směsí zalijeme medailonky.
 - 
                                2
Na plátky nakrájené houby (hříbky) podusíme na másle, přidáme nasekanou cibuli, utřený česnek a společně podusíme. Nakonec přidáme oloupaná, jader zbavená a na kostičky nakrájená rajčata, zamícháme, okořeníme, směs rozložíme na maso a poklademe plátky sýru.
 - 
                                3
Listové těsto rozválíme na plochu o něco větší než je forma, aby vznikly okraje. Těsto poté položíme na masovou směs a okraje dobře přitlačíme. Uprostřed vykrojíme menší otvor, povrch můžeme poklást zbytky těsta a potřeme rozšlehaným vejcem.
 - 
                                4
Pečeme v předehřáté troubě (na 220°C) asi 20 minut.