Řízky z mleté vepřové kýty s feferonkou
Suroviny
- 120 g Salám Gothajský
 - 120 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 500 g Vepřová kýta
 - 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 120 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Feferony
 - 3 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 830 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 331 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 145.1 mg
 - Draslík 471.5 mg
 - Vláknina 597.3 mg
 - Vitamín A 597.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kýtu umeleme se salámem, v míse smícháme s ustrouhaným sýrem, prolisovaným česnekem, solí a feferonkou, kterou jsme zbavili semínek a drobně pokrájeli.
 - 
                                2
Do směsi vmícháme polovinu piva, zahustíme strouhankou a vlhkýma rukama tvoříme řízky.
 - 
                                3
Řízky namáčíme do těstíčka a smažíme v oleji.
 - 
                                4
Těstíčko připravíme smícháním mouky, vejce a zbylého piva.