Mleté řízky se sýrem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Maso mleté - mix
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Strouhanka
  • 80 g Sádlo vepřové škvařené
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 841 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 217.8 mg
  • Draslík 79.1 mg
  • Vláknina 993.1 mg
  • Vitamín A 993.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem, vejcem, solí a pepřem. Z hmoty vytvarujeme řízky, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.

  • 2

    Řízky z obou stran usmažíme na sádle do zlatova.

Komentáře k receptu