Řízky z mleté vepřové kýty v pivním těstíčku
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
 - 120 g Mouka pšeničná hladká
 - 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 120 ml Olej rostlinný
 - 150 ml Mléko polotučné
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rohlíky bílé
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1170 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 78 g
 - Sodík 451 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 379.3 mg
 - Draslík 797.5 mg
 - Vláknina 3669.5 mg
 - Vitamín A 3669.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 4.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rohlík nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem, poté vymačkáme a umeleme spolu s kýtou, cibulí, vmícháme sůl, pepř, vejce a utvoříme menší řízky.
 - 
                                2
Obalujeme je v mouce, namáčíme v těstíčku a smažíme v oleji.
 - 
                                3
Těstíčko připravíme smícháním piva, vejce, soli a hladké mouky.