Vepřová kapsa se špenátem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1132 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 110.5 mg
- Draslík 1109.4 mg
- Vláknina 5582.5 mg
- Vitamín A 5582.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vepřovou kýtu nakrájíme na čtyři silnější plátky a nařízneme do nich kapsu. Špenátové listy přebereme, povadlé odstraníme, zbylé listy spaříme horkou vodou, necháme okapat a nasekáme na jemno. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme. 
- 
                                2Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, zpěníme, přidáme špenát, přisolíme a 5 minut podusíme. Nakonec zjemníme smetanou. Špenátovou směsí naplníme kapsu v masu, uzavřeme, zpevníme párátky, osolíme, opepříme, položíme na gril a zvolna grilujeme. Občas maso obrátíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        