Vepřové plátky se švestkami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 656 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1275 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 134 mg
- Draslík 1101 mg
- Vláknina 9921 mg
- Vitamín A 9921 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, osolíme, čerstvé švestky vypeckujeme a rozčtvrtíme. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa a osmahneme z obou stran. Přisypeme švestky, mletý bílý pepř, mletý muškát, zázvor, skořici, celý červený pepř, hřebíček, zakryjeme pokličkou a velmi zvolna dusíme doměkka. 
- 
                                2Plátky masa rozdělíme na talíře a přelijeme vydušenou švestkovou šťávou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        