Vepřový řízek s cibulovou oblohou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 280 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 135.8 mg
 - Draslík 622.8 mg
 - Vláknina 2629.5 mg
 - Vitamín A 2629.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 149.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové řízky z kýty z obou stran osmažíme v horkém oleji, přendáme do pekáče, osolíme a opepříme. Pekáč dáme do trouby, kterou předehřejeme na 220°C.
 - 
                                2
V pánvi po smažení řízků rozehřejeme máslo a osmažíme na něm oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli. Osolíme ji, opepříme a postupně přiléváme víno a smetanu. Nakonec přilijeme ještě trochu mléka a omáčku povaříme do zhoustnutí.
 - 
                                3
Řízky pokryjeme cibulovou omáčkou a zprudka zapečeme v troubě.
 - 
                                4
Troubu vypneme a maso v ní necháme chvíli odležet.
 - 
                                5
Řízky upravíme na talíře a podáváme s vypečenou šťávou.