Vepřový špíz se šalvějí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1291 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 76.2 mg
- Draslík 658 mg
- Vláknina 5802.5 mg
- Vitamín A 5802.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vepřovou panenku nakrájíme na větší kousky, anglickou slaninu na tenké plátky, šalvějové lístky trochu posekáme, černé olivy vypeckujeme tak, aby zůstaly celé. 
- 
                                2Na kousky masa položíme trochu šalvěje a každý kousek zabalíme do plátku slaniny. Napichujeme na jehly a prokládáme olivami. Položíme na středně ropálený gril a opékáme z každé strany asi 4 minuty. 
- 
                                3Špízy sundáme z ohně, trochu opepříme, solí šetříme, slanina je sama o sobě dost slaná. 
- 
                                4Špízy servírujeme přímo na jehle na oválných talířích. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        