Vepřové na chilli s kokosem
Suroviny
- 60 g Kokos - mletý (Kopra)
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 750 g Vepřová panenka
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Chilli paprička
 - 8 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kurkuma
 - 1 špetka Garam masala
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Kari koření
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 697 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 91.9 mg
 - Draslík 1354.9 mg
 - Vláknina 12487.7 mg
 - Vitamín A 12487.7 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.5 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse připravíme suchou marinádu. Smícháme nastrouhaný zázvor, nasekané chilli papričky, rozetřený česnek, kari koření, kurkumu, garam masalu, sůl a pepř. Očištěnou a na nudličky nakrájenou panenku v marinádě několikrát obrátíme a přikryté necháme 2 hodiny v chladu marinovat.
 - 
                                2
V rozpáleném woku rozehřejeme olej, vložíme maso a 5 minut zprudka opékáme.
 - 
                                3
Přisypeme na kousky nakrájené jarní cibulky a za stálého míchání je smažíme 8 minut. Přidáme očištěnou na nudličky nakrájenou papriku, vmícháme rajčata, kokos a přilijeme podle potřeby vodu. Pod pokličkou zvolna dusíme 15 minut.
 - 
                                4
Nakonec přidáme nasekaný koriandr, citronovou šťávu a podle chuti sůl a pepř. Pokrm ozdobíme snítkou koriandru.