Vepřové medailónky Marie-Louise
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 674 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 38 g
- Sodík 790 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 110.9 mg
- Draslík 1564.4 mg
- Vláknina 22130 mg
- Vitamín A 22130 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Stejně velké brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé je oloupeme. 
- 
                                2Propláchnutý hrášek vložíme na 20 g rozehřátého másla, pokapeme vodou, přidáme špetku soli a lžičku cukru, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení kastrolkem několikrát zatřepeme, aby se hrášek nepřipálil. 
- 
                                3Uvařené brambory překrojíme na půlky, vydlabeme, naplníme dušeným hráškem, narovnáme do zapékací mísy vymazané 40 g másla a v předehřáté troubě krátce zapečeme. 
- 
                                4Do vařící osolené vody vložíme očištěnou mrkev nakrájenou na kousky a 10 minut povaříme. Vodu slijeme, ponecháme asi 100 ml na zředění pyré. 
- 
                                5Mrkev rozmixujeme do hladké kaše, přilijeme uschovaný vývar, podle potřeby přisolíme a upravíme na talíře. 
- 
                                6Z vepřové panenky nakrájíme přes vlákno 12 medailónků, naklepeme je, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na obou stranách na rozehřátém sádle. 
- 
                                7Opečené maso položíme na mrkvovou kaši, obložíme pečenými bramborami s hráškem a přelijeme výpekem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        