Vepřový guláš na zázvoru
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 38 g
- Sodík 285 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 100.9 mg
- Draslík 444.8 mg
- Vláknina 1667.5 mg
- Vitamín A 1667.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova. Přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso, osmahneme a vmícháme rozetřený česnek a mletý zázvor. Dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě. Když se šťáva vydusí, maso osolíme, podlijeme trochou vody a dál dusíme. 
- 
                                2Když se šťáva znovu vydusí na tuk, maso zaprášíme hladkou moukou, osmahneme ji dorůžova, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Dusíme ještě tak dlouho, až maso zcela změkne. 
- 
                                3Guláš na talířích posypeme očištěnými, nasekanými feferonkami. 
- 
                                4Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        