Francouzské brambory
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1759 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 154.7 mg
- Draslík 1308.9 mg
- Vláknina 16145 mg
- Vitamín A 16145 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Uzenou vepřovou plec omyjeme, uvaříme téměř doměkka a nakrájíme na kostičky. 
- 
                                2Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na plátky. 
- 
                                3Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na silnější kolečka. 
- 
                                4Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme dorůžova na polovině tuku. 
- 
                                5Zapékací misku nebo pekáč vymažeme zbylým tukem a vysypeme strouhankou. Na dno rozložíme polovinu nakrájených brambor, mírně osolíme, opepříme a na brambory nasypeme nakrájené uzené maso. Na maso položíme plátky vajec a posypeme je smaženou cibulí. Navrch rozložíme zbylé brambory, osolíme je a opepříme a pokapeme zbývajícím rozpuštěným tukem. 
- 
                                6Francouzské brambory dáme do vyhřáté trouby a po částečném propečení zalijeme osolenými vejci, rozšlehanými s mlékem a smetanou. Pečeme, až zálivka z vajec ztuhne a povrch je opečený dozlatova. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        