Zabíjačková paštika s citrónovou kůrou
Suroviny
- 500 g Játra kuřecí
 - 300 g Slanina vepřová
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 4 l Voda pitná
 - 1 kg Vepřové maso libové
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Majoránka
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 498 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 329.9 mg
 - Draslík 238.7 mg
 - Vláknina 653.5 mg
 - Vitamín A 653.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3168.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové libové maso a játra omyjeme. Špek nakrájíme na kostky. Vše dvakrát po sobě jemně přemeleme na masovém strojku. Směs dáme do mísy, přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru, pepř, sůl podle chuti, majoránku, zázvor a muškátový oříšek. Směs důkladně promícháme.
 - 
                                2
Dobře promytá vepřová střívka naplníme pomocí strojku, konce dobře zavážeme provázkem a dáme vařit do vroucí vody. Pomalu je vaříme 1 hodinu. Vyjmeme, necháme okapat, vychladlá střívka s paštikou odložíme na chladné místo. Paštiku konzumujeme až druhý den jako pomazánku.