Holoubata pečená se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 747 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 763 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 319 mg
 - Draslík 816 mg
 - Vláknina 39.8 mg
 - Vitamín A 39.8 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oškubaným holoubatům odřízneme krk, křídla a drápky, vykucháme je, omyjeme a osušíme. Prsa a stehna protkneme slaninou, uvnitř i vně je osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Maso zalijeme rozpuštěným máslem a pečeme bez podlévání jako kuře asi 20 minut.