Fazolky zapečené s anglickou slaninou a koprem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 416 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 33.5 mg
 - Draslík 488.4 mg
 - Vláknina 11375.3 mg
 - Vitamín A 11375.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné fazolky nakrájíme na proužky a v malém množství vařící osolené vody je uvaříme téměř doměkka.
 - 
                                2
Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nasekaný kopr, okapané fazolky a vše krátce osmahneme.
 - 
                                3
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a povaříme na hustou omáčku. Osolíme ji, přidáme koření a fazolky a vše nalijeme do vymaštěné nákypové formy. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.