Rolovaný jelení špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 479 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 164 mg
 - Draslík 530 mg
 - Vláknina 354.8 mg
 - Vitamín A 354.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou jelení kýtu rozkrojíme na plát, rozklepeme do šířky, osolíme, opepříme a okořeníme. Poklademe anglickou slaninou, plátky šunky a svineme do rolády. Roládu nakrájíme na kolečka, která na šířku napichujeme na špízy - asi 4 kolečka na porci.
 - 
                                2
Špízy zprudka opečeme na pánvi na rozpáleném oleji, vložíme je do pekáčku a zvolna dopékáme ve vyhřáté troubě.
 - 
                                3
Výpek v pánvi zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou a přilijeme sherry. Šťávu nalijeme přes cedník na maso, které udusíme doměkka.
 - 
                                4
Podáváme s bramborovými plackami nebo kroketami.