Nudle s kaparovou omáčkou
Suroviny
- 500 g Nudle široké
 - 100 g Anglická slanina
 - 400 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Tymián čerstvý
 - 8 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Ocet Sherry
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 893 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 1085 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 106 g
 - Cholesterol 47 mg
 - Draslík 238.9 mg
 - Vláknina 6115.8 mg
 - Vitamín A 6115.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem.
 - 
                                2
Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a osmažíme na lžíci másla dozlatova. Přidáme omyté, našikmo nakrájené cibulky a dusíme 1 minutu. Zalijeme octem a tekutinu necháme odpařit. Přilijeme vývar a zvolna svaříme na polovinu.
 - 
                                3
Zbylé máslo vmícháme ve vločkách do omáčky, přidáme nasekané kapary a otrhané lístky čerstvého tymiánu. Vše krátce prohřejeme a podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Omáčku spolu s vařenými nudlemi upravíme na předehřáté talíře a podáváme.