Zeleninová polévka se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 176 g
 - Sodík 1866 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 47 mg
 - Draslík 812.9 mg
 - Vláknina 17195.2 mg
 - Vitamín A 17195.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.4 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do zeleninového vývaru spolu se slaninou pokrájenou na plátky a vaříme do měkka.
 - 
                                2
Polévku podle chuti osolíme, opepříme, před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.