Hovězí medailonky s paprikou
Suroviny
- 750 g Brambory
 - 100 g Slanina vepřová
 - 500 g Hovězí maso mleté
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 2 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Žemle tuková
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 740 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 164.9 mg
 - Draslík 1383.4 mg
 - Vláknina 11594.8 mg
 - Vitamín A 11594.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a vaříme v osolené vodě 20 minut.
 - 
                                2
Žemli namočíme do mléka a vymačkáme. Slaninu a oloupanou cibuli jemně nakrájíme a krátce osmahneme na pánvi. Očištěné papriky nadrobno nakrájíme a vše smícháme s mletým masem. Přidáme vejce, směs okořeníme a dobře promícháme.
 - 
                                3
Z masové hmoty vytvarujeme navlhčenýma rukama 8 medailonků a na pánvi, na rozpáleném oleji, je po obou stranách asi 5 minut opékáme.
 - 
                                4
Brambory rozmačkáme, přidáme protlak, máslo, přilijeme horké mléko a našleháme kaši. Pomocí cukrářského sáčku tvarujeme porce kaše přímo na talíře. Přidáme medailonky a přelijeme vypečenou šťávou.
 - 
                                5
Ihned podáváme.