Nadívané hovězí medailonky se sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 175 g Sýr Čedar
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Chilli paprička
  • 4 ks Hovězí libové
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Tequila silver
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 649 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 72.1 mg
  • Draslík 187.1 mg
  • Vláknina 1746.3 mg
  • Vitamín A 1746.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tučný sýr vložíme do pánve se silným dnem a mícháme, dokud se neroztaví. Přidáme pečenou, oloupanou a semen zbavenou čili papričku, nakrájenou na kratší proužky. Přilijeme tequilu a vymícháme hladkou omáčku. Udržujeme ji teplou.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, smažíme asi 5 minut. Zasypeme oreganem a mícháme, dokud cibule nezhnědne. Sejmeme z ohně a přidáme strouhaný čedar, mícháme, dokud se nerozpustí.

  • 3

    Hovězí steaky asi 2,5 cm silné podélně rozkrojíme, ale ne úplně, aby se daly rozevřít. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Čtvrtinu náplně ze sýra a cibule položíme na jednu polovinu steaku a přehneme přes něj druhou. Steaky vložíme do zapékací nádoby a grilujeme 3-5 minut z každé strany. Podáváme na horkých talířích se zeleninou, přelité sýrovou omáčkou.

Komentáře k receptu