Kapr po zbojnicku
Suroviny
- 250 g Cibule
 - 800 g Kapr obecný
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 100 g Slanina vepřová
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 408 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 164 mg
 - Draslík 852.8 mg
 - Vláknina 2672.1 mg
 - Vitamín A 2672.1 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté porce kapra osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, opepříme a pokapeme vínem. Necháme chvíli odležet.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a spolu se slaninou nakrájenou na nudličky mírně osmahneme. Přidáme mletou papriku a bílý pepř.
 - 
                                3
Alobal potřeme olejem, urovnáme na něj porce kapra a položíme na ně osmaženou cibuli se slaninou. Povrch poklademe vločkami másla a posypeme nasekanou petrželkou. Alobal pevně zabalíme.
 - 
                                4
Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 12-15 minut.