Francouzský pikantní slaný koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 233 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 79.5 mg
 - Draslík 433.9 mg
 - Vláknina 2535 mg
 - Vitamín A 2535 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V misce dohladka ušleháme tvaroh s vejcem, moukou, špetkou soli a pepře a muškátovým oříškem.
 - 
                                2
Na vále posypaném moukou rozválíme již hotové listové těsto na rozměr plechu a také ho tam přendáme. Plát s těstem potřeme tvarohovou směsí a po celém obvodu necháme asi 2 cm široký prázdný rám. Na náplň poklademe na kolečka nakrájené šalotky a na kostičky pokrájenou slaninu. Okraje těsta přeložíme dovnitř, aby vytvořily obrubu a nevytekla náplň. Plech vložíme do trouby a pečeme 35 minut dozlatova.
 - 
                                3
Po upečení vyndáme plech z trouby a vyčkáme, až koláč zatuhne, a potom ho rozkrájíme na čtverečky a můžeme ho podávat teplý i studený.