Fazole se slaninovými ruličkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 325 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 1642 mg
 - Vláknina 26859.9 mg
 - Vitamín A 26859.9 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnuté fazole zalijeme studenou vodou a necháme asi 3 hodiny nabobtnat.
 - 
                                2
Nasekanou petržel smícháme s utřeným česnekem, špetkou muškátového oříšku a pepřem. Směsí potřeme plátky anglické slaniny, stočíme do závitků a položíme do zapékací mísy. Závitky pokryjeme fazolemi s vodou, ve které byly namočeny a pokrm pečeme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě doměkka. Fazole musí být ponořené ve vodě, krátce před dopečením odstraníme pokličku.
 - 
                                3
Nakonec hotový pokrm osolíme a ihned podáváme.