Plněné žampiony zapečené v anglické slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 456 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 27.2 mg
 - Draslík 1904.5 mg
 - Vláknina 14774.8 mg
 - Vitamín A 14774.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.2 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony očistíme, nožky odstraníme a vnitřní okraje kloboučků seřízneme, aby vznikl prostor pro plnění.
 - 
                                2
Odřezané části hub nakrájíme nadrobno a smícháme s oloupanou, jemně nasekanou cibulí a paprikou. Směs krátce podusíme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Potom do směsi přimícháme nakrájené maso, očištěný, nadrobno nakrájený pórek, smetanu, hořčici, sůl a pepř.
 - 
                                4
Směsí naplníme připravené žampiony, obalíme je plátky slaniny a upevníme párátkem.
 - 
                                5
Houby urovnáme do zapékací mísy a zapékáme asi 10 minut ve vyhřáté troubě.