Křepelky se slaninou a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 316 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 107.7 mg
 - Draslík 695.5 mg
 - Vláknina 11295.3 mg
 - Vitamín A 11295.3 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 70 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Křepelky očistíme, omyjeme a osušíme. Osolené a opepřené je dáme opéct do pekáče na asi 50 ml rozpáleného olivového oleje.
 - 
                                2
Cibule a stroužky česneku oloupeme a nakrájíme najemno. Obojí osmahneme na zbylém olivovém oleji, doplníme tymiánem a smažíme ještě 1 minutu. Česnek s cibulkou pak dochutíme pepřem, solí a octem, promícháme a nasypeme de pekáče ke křepelkám. Pekáč přikryjeme a pokrm dusíme, dokud maso nezměkne.
 - 
                                3
Mezitím si na pánev, na které jsme opékali česnek a cibuli, dáme na několik minut škvařit slaninu.
 - 
                                4
Když jsou křepelky hotové, každou rozdělíme na čtvrtky a ozdobíme opečenými plátky slaniny.
 - 
                                5
Podáváme s plátky citronu.