Tyrolské opečené brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 986 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 40 mg
 - Draslík 1132.2 mg
 - Vláknina 17889.8 mg
 - Vitamín A 17889.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.1 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory předem uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek očistíme, světlou část najemno nasekáme a zelenou část nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Přepuštěné máslo rozpálíme na pánvi a opečeme na něm dokřupava slaninu nakrájenou na kostičky. Vyjmeme a necháme stranou.
 - 
                                3
Do pánve vložíme brambory a za stálého obracení je ve výpeku orestujeme. Přidáme pórek a společně opékáme několik minut. Osolíme a opepříme podle chuti.
 - 
                                4
Nakonec zlehka vmícháme opečenou slaninu a před podáváním pokrm posypeme nasekanou pórkovou natí.