Filé s jablky a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 2263 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 89 mg
 - Draslík 198.1 mg
 - Vláknina 7880 mg
 - Vitamín A 7880 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté porce filé nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a po obou stranách je potřeme kečupem. Vložíme do zapékací mísy s trochou oleje.
 - 
                                2
Oloupaná jablka spolu s okurkami nahrubo nastrouháme, smícháme a směs navršíme na filé. Povrch posypeme nadrobno nakrájenou slaninou.
 - 
                                3
Zapékací mísu vložíme do středně vyhřáté trouby a pokrm pečeme asi 20 minut. Před koncem pečení položíme na každou porci plátek másla a ještě krátce zapečeme.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými opečenými bramborami.