Uzená treska se špenátem a pancettou
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
 - 100 g Pancetta
 - 450 g Špenát listový čerstvý
 - 100 g Zakysaná smetana
 - 75 g Sýr Parmezán
 - 800 g Treska uzená
 - 30 g Strouhanka
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1139 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 9578.4 mg
 - Draslík 1029.9 mg
 - Vláknina 4141.8 mg
 - Vitamín A 4141.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou pancettu a smažíme asi 5 minut.
 - 
                                2
Přidáme omytý špenát a chvíli promícháváme. Potom vmícháme zakysanou smetanu, sůl, pepř a 3/4 nastrouhaného sýru. Vše krátce povaříme do zhoustnutí.
 - 
                                3
Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Navrch položíme uzenou tresku bez kůže, zakapeme citronovou šťávou, posypeme strouhankou a zbylým sýrem.
 - 
                                4
Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C, aby treska byla propečená a snadno se dělila.