Žampionový závin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1189 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 134.8 mg
 - Draslík 411.5 mg
 - Vláknina 4637.5 mg
 - Vitamín A 4637.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listové těsto vyválíme a ořízneme na obdélník. Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, slaninu na kostičky.
 - 
                                2
V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme kostičky slaniny, osmahneme. Přidáme cibuli, žampiony, osmažíme, zalijeme bešamelem a vyvaříme do zhoustnutí. Osolíme a opepříme. Tuto směs rovnoměrně rozprostřeme na těsto, zabalíme do závinu, kraje zpevníme a povrch potřeme žloutkem. Položíme na vymazaný plech a ve vyhřáté troubě pečeme nejméně 20 minut.
 - 
                                3
Ještě teplý závin naporcujeme a ihned podáváme.