Králík se sušenými švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 800 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1003 mg
 - Bílkoviny 66 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 192.4 mg
 - Draslík 1103.2 mg
 - Vláknina 8199.5 mg
 - Vitamín A 8199.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu rozkrájíme na plátky a ponoříme na minutu do vroucí vody. Poté opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Švestky pokrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Králíka naporcujeme na 8 kusů, osolíme a opepříme. Olej rozpálíme, maso na něm po 10 minut osmahneme ze všech stran.
 - 
                                3
Poté odstavíme, maso vyjmeme, necháme okapat.
 - 
                                4
Zbylý olej vylijeme, do hrnce vrátíme maso, přidáme pokrájenou cibuli, slaninu i švestky.
 - 
                                5
Přilijeme víno, vaříme 10 minut, následně přidáme vývar a přiklopené vaříme ještě 30 minut.
 - 
                                6
Hotovou omáčku dochutíme dle vlastní potřeby solí či pepřem.