Špagety s tuňákem, slaninou a houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 269 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 22.8 mg
 - Draslík 440.1 mg
 - Vláknina 1779.8 mg
 - Vitamín A 1779.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené houby dáme do misky, zalijeme teplou vodou a necháme 20 minut máčet.
 - 
                                2
V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme stroužek česneku a smažíme při mírné teplotě 2 minuty. Česnek mírně podrtíme vařečkou, aby pustil více chuti. Česnek vyjmeme a dále již nepoužíváme. Do pánve přidáme slaninu a smažíme 4 minuty, občas zamícháme.
 - 
                                3
Mezitím slijeme namočené sušené houby. Tekutinu z nich dejme stranou, houby nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                4
Čerstvé i sušené houby vložíme do pánve a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Poté přilijeme 90 ml tekutiny, ve které se máčely sušené houby. Osolíme a opepříme. Vaříme na mírném ohni 10 minut, občas zamícháme. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, k vodě přidáme zbytek tekutiny, v níž se máčely houby.
 - 
                                5
Do pánve přimícháme okapaného nakládaného tuňáka. Dle potřeby dokořeníme.
 - 
                                6
Uvařené těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a posypeme nastrouhaným parmezánem. Ihned podáváme.