Telecí játra anglická (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1365 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 350.2 mg
 - Draslík 347.6 mg
 - Vláknina 84 mg
 - Vitamín A 84 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí játra opereme, odblaníme a nakrájíme na plátky (2ks na porci). Mírně je naklepeme a okraje nařízneme.
 - 
                                2
Nakrájená játra opečeme na horkém oleji po obou stranách spolu s hřebínky slaniny. Opečená játra osolíme.
 - 
                                3
Nakonec na povrch jater klademe hřebínek pečené slaniny, pokapeme máslem a posypeme rozsekanou petrželovou natí.
 - 
                                4
Ihned podáváme.