Slaninové válečky se švestkami a datlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 230 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 24.1 mg
 - Draslík 78.1 mg
 - Vláknina 20 mg
 - Vitamín A 20 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené švestky opláchneme horkou vodou, osušíme a místo pecek vložíme mandle. Naskládané do misky je zalijeme portským vínem a dáme je marinovat (nejméně půl hodiny, ale můžeme je nechat i přes noc). Všechny takto připravené švestky ovineme plátky sušené slaniny a upevníme párátkem.
 - 
                                2
Sýr nakrájíme na malé kostičky, které vkládáme do datlí. Plátky anglické slaniny poprášíme z jedné strany paprikou a tou samou stranou ovineme každou datli a zajistíme párátkem.
 - 
                                3
Datle i švestky naskládáme na plech s pečicím papírem a dáme na 6 až 10 minut do trouby rozpálené na 220°C. Slanina musí získat zlatou barvu a měla by být krásně křupavá. Po vyjmutí plechu z trouby vyndáme párátka a necháme vychladnout.