Tagliatelle s pancettou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
 - Sacharidy 95 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 877 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 95 g
 - Cholesterol 16387.5 mg
 - Draslík 608.4 mg
 - Vláknina 12559.8 mg
 - Vitamín A 12559.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
V kastrole na rozehřátém oleji osmažíme na kostičky nakrájenou pancettu dozlatova. Vyjmeme ji, snížíme příkon tepla a ve výpeku restujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený řapíkatý celer asi 5 minut.
 - 
                                3
Do základu vmícháme rozmělněné stroužky česneku a očištěnou, nadrobno nakrájenou chilli papričku. Po minutě přidáme rajčata, osolíme, opepříme a za občasného promíchání zvolna vaříme 15 minut do zhoustnutí.
 - 
                                4
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a vrátíme do hrnce. Přidáme pancettu a omáčku, vše zlehka promícháme a podle chuti přisolíme a opepříme.
 - 
                                5
Ihned podáváme.