Taštičky plněné kysaným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 788 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 1905 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 202.4 mg
 - Draslík 270.8 mg
 - Vláknina 7777.5 mg
 - Vitamín A 7777.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kysané zelí scedíme, trochu pokrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kostičky.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme zelí, osolíme, opepříme a podusíme asi 10 minut.
 - 
                                3
Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutek, celé vejce, trochu vlažné vody a vypracujeme hladké těsto. Necháme asi 20 minut odležet.
 - 
                                4
Vyválíme ho na tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka, doprostřed koleček položíme zelí, těsto překlopíme a okraj zmáčkneme a zpevníme. Taštičky vhodíme do vroucí osolené vody a povaříme 10 minut. Scedíme je, rozdělíme na talíře, polijeme rozškvařenou slaninou a podáváme.