Pečený zajíc
Suroviny
- 600 g Zaječí maso
 - 50 g Celer bulvový
 - 50 g Mrkev kořen
 - 50 g Petržel kořen
 - 100 g Slanina vepřová
 - 20 g Mouka pšeničná hladká
 - 9 g Sůl
 - 6 g Pepř černý mletý
 - 100 g Celer bulvový
 - 100 g Petržel kořen
 - 100 g Mrkev kořen
 - 2 g Nové koření celé
 - 6 g Sůl
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 20 ml Ocet kvasný lihový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 dl Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 1432 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 134.8 mg
 - Draslík 792.7 mg
 - Vláknina 6329.4 mg
 - Vitamín A 6329.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.8 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné zaječí maso naložíme na dva dny do zeleninové marinády. Uleželé vyjmeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, vložíme do pekáče na rozpálené máslo a opečeme ze všech stran. Polijeme rozpuštěným máslem, podlijeme vodou a dáme péct do mírně vyhřáté trouby na hodinu, často podléváme. Kořenovou zeleninu nastrouháme a po hodině pečení přidáme k masu a pečeme skoro doměkka. V závěru maso poprášíme moukou a dopečeme. Vypečenou šťávu scedíme, dochutíme solí a pepřem, maso nakrájíme na porce a podáváme přelité výpekem.