Valašská roštěnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 879 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 388 mg
 - Bílkoviny 66 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 206.1 mg
 - Draslík 745.3 mg
 - Vláknina 3097.5 mg
 - Vitamín A 3097.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.8 mg
 - Vitamín E 4.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky 2 cm silné. Česnek oloupeme a rozetřeme. Roštěnky naklepeme, potřeme rozetřeným česnekem a okraje na několika místech nařízneme. Očištěnou šalotku pokrájíme na tenké kroužky, slaninu na proužky. Klobásu pokrájíme na kolečka. Křen očistíme, omyjeme a nastrouháme do misky. Omyté jablko oloupeme, jemně nastrouháme a smícháme ho s křenem. Misku zakryjeme.
 - 
                                2
V pánvi si rozpálíme olej a roštěnky osmažíme z každé strany asi 2-3 minuty dozlatova. Poté je vyjmeme z pánve, dáme na teplý talíř a osolíme je a opepříme podle chuti.
 - 
                                3
Ve výpeku orestujeme cibuli se slaninou, pak přidáme pokrájenou klobásu, promícháme, přilijeme 1 dl piva a krátce, asi 1-2 minuty povaříme.
 - 
                                4
Roštěnky dáme na teplé talíře, polijeme výpekem s cibulí a slaninou, na každou porci dáme lžíci křenu s jablkem a podáváme.