Hovězí s křenovou kapsou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 691 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 110 mg
 - Draslík 182 mg
 - Vláknina 1927.5 mg
 - Vitamín A 1927.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.8 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme. Slaninu pokrájíme na hranolky.
 - 
                                2
Hovězí maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme ho slaninou. Poté do masa podélně prořízneme kapsu, kterou vytřeme máslem. Poté do ní vložíme nastrouhaný křen. Pak maso osolíme, posypeme pepřem a dáme do olejem vymaštěného pekáče. Přilijeme 2 dl hovězího bujonu, zakryjeme pokličkou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 60-70 minut. Maso poléváme přibližně každých 15 minut výpekem, v polovině pečení dolijeme zbylý bujon.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme lžíci křenu, ochutíme solí a cukrem. Promícháme a provaříme.
 - 
                                4
Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na porce, které polijeme křenovým výpekem a podáváme.