Bramborová polévka se slaninou a klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 429 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 24.3 mg
 - Draslík 542.6 mg
 - Vláknina 7080 mg
 - Vitamín A 7080 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, slaninu nakrájíme na nudličky a klobásu na kolečka.
 - 
                                2
V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme kousek sádla, cibuli, brambory, osolíme a okmínujeme. Chvilku orestujeme, posypeme paprikou, rozpustíme v tuku, zalijeme vodou a povaříme, dokud brambory nezměknou.
 - 
                                3
Přidáme kolečka klobásy, ještě chvilku povaříme a odstavíme.
 - 
                                4
Polévku nalijeme do hlubokých talířů a ještě horkou podáváme.