Segedínská vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 880 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 262.3 mg
 - Draslík 608.1 mg
 - Vláknina 7275 mg
 - Vitamín A 7275 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 84 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu.
 - 
                                2
V míse ušleháme vejce s paprikou nakrájenou nadrobno a solí. Směs vlijeme na vypečenou slaninu a za stálého míchání usmažíme do zhoustnutí.
 - 
                                3
Na okraje talířů naskládáme plátky rajčat střídavě s kolečky cibule a dostředu navršíme hotová vejce. Nakonec ozdobíme nasekanou pažitkou.