Holoubata po debrecínsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 1310 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 175.5 mg
 - Draslík 1093.9 mg
 - Vláknina 11607.5 mg
 - Vitamín A 11607.5 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 156.3 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná holoubata osolíme, opepříme, obalíme plátky slaniny a převážeme. Vložíme do máslem vymazaného pekáče, zalijeme rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.
 - 
                                2
Mezitím připravíme zeleninu. Kapustu nakrájíme na malé kusy a spaříme vařící vodou. 50g slaniny pokrájíme na kostičky, vyškvaříme, na ní osmažíme cibuli nadrobno do růžova, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme vodou, osolíme, přidáme kapustu, mrkev a papriku na nudličky, nakonec dunajskou klobásu na plátky. Zakryjeme a dusíme do měkka.
 - 
                                3
Upečená holoubata rozpůlíme, přelijeme hotovou omáčkou ze zeleniny.