Těstoviny s rajčaty a slaninou
Suroviny
- 900 g Rajčata
 - 450 g Těstoviny Orecchiette
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 ks Cibule
 - 1 stroužek Česnek
 - 6 plátek Slanina vepřová
 - 1.75 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 720 kcal
 - Sacharidy 105 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 236 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 104 g
 - Cholesterol 25 mg
 - Draslík 587.4 mg
 - Vláknina 15860 mg
 - Vitamín A 15860 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.8 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V 1 litru horké vody blanšírujeme rajčata, poté je osušíme, sloupneme slupku, odstraníme semínka a pokrájíme dužinu. Slaninu nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Rozpustíme v pánvi máslo, přidáme slaninu a smažíme. Přidáme pokrájenou cibuli, česnek a smažíme 7 minut. Přidáme rajčata, oregano, sůl, pepř a vaříme dalších 10 minut.
 - 
                                3
Lehce osolenou zbylou vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme těstoviny, olej a vaříme 12 minut. Poté těstoviny scedíme, necháme okapat a přemístíme na talíře.
 - 
                                4
Přes těstoviny přelijeme rajčatovou omáčku a slaninu, promícháme a podáváme se sýrem.