Fazole se slaninou a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 317 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 108 mg
 - Vláknina 934.5 mg
 - Vitamín A 934.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den předem namočené fazole uvaříme doměkka a scedíme.
 - 
                                2
V kastrole na rozehřátém oleji rozškvaříme slaninu nakrájenou na hranolky. Okořeníme kmínem, přidáme prolisovaný česnek, očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku a chvíli podusíme.
 - 
                                3
Potom přidáme uvařené fazole, osolíme a vaříme ještě 10 minut. Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.