Karbanátky z vepřového srdce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1362 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 180.8 mg
 - Draslík 608 mg
 - Vláknina 5348.5 mg
 - Vitamín A 5348.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové srdce vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Scedíme a necháme vychladnout. Srdce, slaninu a cibuli spolu umeleme na masovém strojku, přidáme v mléce namočenou strouhanku, sůl, pepř, majoránku, vejce a vypracujeme masové těsto. Z těsta tvoříme menší placičky a smažíme v pánvi v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
 - 
                                2
Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.