Skopový špíz s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 1789 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 34 mg
 - Draslík 208.5 mg
 - Vláknina 3193.3 mg
 - Vitamín A 3193.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Skopové maso zbavíme blan, omyjeme, nakrájíme na plátečky, slaninu na kostky, cibuli na osminky, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme olejem. V pánvi osmažíme a bohatě potřeme česnekem. Na jehly napichujeme střídavě maso, slaninu a cibuli, grilujeme na venkovním grilu nebo pečeme doma ve vyhřáté troubě.
 - 
                                3
Podáváme s hořčicí, kyselou okurkou a chlebem.