Vepřový řízek podle Petra Voka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 1067 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 67.9 mg
 - Draslík 359.5 mg
 - Vláknina 2021.4 mg
 - Vitamín A 2021.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kýtu opláchneme ve vlažné vodě a přes vlákno nakrájíme na řízky. Naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova.
 - 
                                3
Do základu přidáme řízky, zvolna je opečeme, zalijeme částí teplého vývaru, přidáme nové koření a dusíme.
 - 
                                4
Téměř měkké řízky přendáme do čistého kastrolu, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme a zalijeme vlažným vývarem. Přidáme citronovou šťávu, bílé víno, krátce povaříme a přecedíme na řízky.
 - 
                                5
Slaninu očistíme, nakrájíme na malé kostičky, roztavíme a přidáme k řízkům se štávou.
 - 
                                6
Nakonec podle potřeby dosolíme a vše ještě povaříme.