Slaninové rohlíčky
Suroviny
- 300 g Anglická slanina
 - 150 g Anglická slanina
 - 150 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 150 g Mouka polohrubá
 - 400 g Mouka pšeničná hladká
 - 150 ml Olej rostlinný
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 2 kávová lžička Droždí sušené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1518 kcal
 - Sacharidy 105 g
 - Tuky 102 g
 - Sodík 1173 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 225.4 mg
 - Draslík 331.8 mg
 - Vláknina 3851 mg
 - Vitamín A 3851 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy prosijeme obě mouky, vmícháme droždí, vlažné mléko, olej, sůl, cukr a nadrobno nakrájenou slaninu. Vypracujeme hladké těsto, uděláme z něj bochánek a pod utěrkou necháme alespoň hodinu na teple kynout.
 - 
                                2
Vykynuté těsto rozdělíme na 12 dílů, rozválíme je na válečky a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem, poklademe plátky sýra a slaniny.
 - 
                                3
V předehřáté troubě pečeme zhruba půl hodiny.